Helsingborgs Stadsteater
Det är roligt och inspirerande att gå på teater i Helsingborg. Teatern har flera scener, utrustad med teknik i världsklass. Storan, med plats för 600 personer, har kommit att användas till komedier, klassiker och musikpjäser. Lillan, med plats för 150 personer, används till lite mindre, alltid mycket spännande föreställningar. Det finns också en Foajéscen som används för bl a lyrikprogram.

Konserthuset
Konserthusets skapare är arkitekten Sven Markelius. Huset är ett av de finaste exemplen på svensk funktionalism i byggnadskonsten och numera förklarat byggnadsminnemärke. Det invigdes 1932 och själva konsertsalen har lovprisats för sin fina akustik. Konserthuset uthyres för olika arrangemang och konferenser. Här huserar också Helsingborgs Symfoniorkester (HSO).

Fredriksdalsteatern
Under sommaren hörs det glada skratt från Fredriksdals tätvuxna, klippta häckar i fransk barockstil. Här bakom ligger Fredriksdalsteaterns scen som blivit känd genom Nils Poppe. Numera är det Eva Rydberg som är teaterdirektör och som lockar människor från hela Sverige till magiska kvällar i humorns tecken. Den 17 juni startar årets produktion "Sugar - I Hetaste Laget". Biljetter säljs på Turistbyrån eller www.evarydberg.se

Helsingborg City Theatre
+46 (0)42-10 68 00
Karl Johans gata 1, Helsingborg, Sweden
www.helsingborgsstadsteater.se

Helsingborg Concert Hall
+46 (0)42-10 42 70
Roskildegatan 1, Helsingborg, Sweden
www.helsingborgskonserthus.se
Fredriksdal Theatre
+46 (0)42-10 45 00
Gisela Trapps Väg 1, Helsingborg, Sweden
Onlinebooking www.evarydberg.se
and tourist information Office, City Hall
+46 (0)42-10 43 50