Helsingborg Utflyktsmål
Skåne
Skåne är Sveriges sydligaste landskap och Helsingborg ligger i den vackra delen av Skåne som kallas för Skåne Nordväst. Under lång tid har denna del lockat många besökare och konstnärer. Naturen är skiftande med dramatiska klippor, mjuka sandstränder, skirande lövskogsområden och öppna, böljande landskap - allt i en härlig blandning. Ett paradis!

Mölle
Förr i tiden var Mölle berömt för sina skandalösa s k gemensamhetsbad. Idag är Mölle fortfarande ett mycket omtyckt besöksmål. Njut en glass i hamnen eller en utsökt måltid på en av restaurangerna. För dig som vill stanna och njuta lite längre finns flera fina hotell.

Kullaberg
Oavsett väder är Kullaberg fantastiskt! Det dramatiska landskapet har formats under miljontals år. Upplevelsefaktorn är hög! Ett tips på en lagom vandring startar i Mölle. Härifrån strövar man längs med havet på klipporna fram till Ransvik. Som belöning kan man här njuta en god kopp kaffe eller en glass. Söker du mer utmanade äventyr ska du följa med på grottvandring eller varför inte prova på riktig bergsklättring med kunniga guider. Kullen är Skånes klättermecka. Här finns även Sveriges mest besökta dykplats. För ytterligare information kontakta Höganäs Turistbyrå.

Nimis och Arx
På en svårt tillgänglig plats vid kusten på den norra sidan om Kullaberg har konstnären Lars Vilks samlat vrakdelar av trä och gjort en konstruktion av torn och gångar. Han kallar konstverket Nimis och bredvid har han byggt ett konstverk av sten och betong som heter Arx.

Fortsättning Utflyktsmål >>


Skåne
Visit Helsingborg
+46 (0)42-10 43 50 www.visithelsingborg.com

Mölle
Höganäs Tourist Information Office
+46 (0)42-33 77 74
www.hoganas.se

Kullaberg
Höganäs Tourist Information Office
+46 (0)42-33 77 74
www.hoganas.se

Nimis and Arx
+46 (0)42-33 77 44
www.hoganas.se

Utskriftsvänlig