Helsingborg Mat och nöjen


Gourmetstaden
Krogarna ligger tätt i Helsingborg och staden är känd för att vara en riktigt bra gourmétstad. Här finns smaker från hela världen i en skön kontinental stämning. Våra stjärnkockar serverar kulinariska läckerheter du aldrig glömmer och här finns två av Sveriges absolut bästa krogar, Sofiero Slottsrestaurang och Restaurang Gastro. Vid Kungstorget ligger restaurangbåten S/S Swea inredd efter svunna tiders lyxkryssare. La Petite bjuder på franska läckerheter och längtar du efter det Italienska köket ska du göra ett besök hos Trattoria Linetti. Riktigt bra restauranger är också Café le fil de Rasoir, Helsing Bar & Matsalar, Olsons skafferi och Papi Bistro & Njutbar.

Restaurangerna längs kajpromenaden i Norra Hamnen ger möjlighet att njuta en god måltid och en drink med havets skådespel som utsikt. Åker man söderut serverar Wallåkra Stenkärlsfabrik en riktig gourmetmeny för alla smaker. Restaurangen ligger i ett magasinhus med en porlande bäck rakt inunder. Åker man norrut kan vi varmt rekommendera ett stopp på Restaurang Bryggan i Höganäs. Här får man en matupplevelse med härlig utsikt över hamnen.

TURA
Detta helsingborgsuttryck innebär att man njuter en god middag eller lunch ombord på färjan medan man åker fram och tillbaka, Helsingborg-Helsingör, utan att gå av. Man kan åka hur många gånger som helst på samma biljett. Det är en perfekt början på en festlig kväll.

Nattliv
Helsingborg har ett kontinentalt nöjesliv. Här kan man festa i två länder på samma kväll. Välj bland många heta klubbar och dansställen. Känner du hellre för att snacka och ta det lugnt kan vi varmt rekommendera Grands Pianobar på Stortorget. Är det live musik du söker kan vi tipsa om The Tivoli och Restaurang Harrys som bjuder på live musik, god mat och välfyllda barer. Här finns också ett stort utbud av pubar, som exempel kan nämnas Bishop´s Arms Pub, Utposten och Charles Dickens.

Bio
Att se en bra film är aldrig fel. Filmstaden ligger på Söder i Helsingborg. Här visas film i åtta biosalonger. Röda kvarn heter Helsingborgs äldsta biograf och här visas kvalitetsfilmer.
Scandlines
+46 (0)42-18 60 00
www.scandlines.se

HH-Ferries
+46 (0)42-18 60 00
www.hhferries.se
Cinema Filmstaden
+46 (0)8-56 26 00 00
Södergatan 19, Helsingborg, Sweden
www.sf.se

Utskriftsvänlig