Helsingör Mat och nöjen


I Helsingör är det lätt att fångas av stadens speciella atmosfär. Det finns ett stort utbud av charmiga restauranger och caféer där du kan slå dig ner och njuta av stämningen och folklivet runtomkring. Axeltorv i hjärtat av Helsingör är kantad av många trevliga ställen som serverar god mat och dryck. Flera av restaurangerna är inrymda i de månghundraåriga korsvirkeshusen på gågatorna som löper kors och tvärs genom Helsingörs stadskärna.

Smørrebrød
Ett Smørrebrød är en läcker macka, som är som en halv måltid och ett riktigt konstverk! Ofta är de gjorda på det speciella danska rågbrödet. Varje krog har egna varianter, men det finns också klassiker som man hittar överallt. Så våga inte lämna Danmark utan att ha njutit ett äkta smørrebrød.

Nattliv
Helsingör är nöjesstaden för alla smaker med ett bra nöjesutbud för alla. Det finns många diskotek för den yngre publiken. Det finns också pubar och ett stort antal ställen som bjuder på levande musik som t ex 60-tals rock, country, rock eller jazz. Under vissa perioder kan man uppleva stand-up comedy och teater. Det finns även en del nattklubbar.

Utskriftsvänlig