Det är en härlig upplevelse att strosa längs Helsingborgs gator och välja och vraka bland det digra utbudet av spännande varor. Här finns över 500 butiker, 160 restauranger och caféer. Det största shoppingstråket går från Kullagatan, som är Nordens första gågata, och söderut. Låt dig inspireras av trendiga mode- och inredningsbutiker. Här finns bl a en butik med Sigurd Perssons vackra bruksföremål i silver och mässing. Även de stora affärskedjorna är etablerade här.

Fortsätter man sedan förbi Stortorget kommer man till det inbjudande Mariatorget. Här måste man stanna för att insupa den gemytliga atmosfären och kanske äta en god måltid på en av de trevliga restaurangerna. En riktig pärla är Olsons Skafferi som serverar italienska läckerheter. Här finns små exklusiva butiker som säljer leksaker, choklad, skor och smycken. Man fortsätter sedan på Bruksgatans gågata med trendiga lifestylebutiker som "tretton". Missa inte 50-talsfiket Ebba´s med gigantiska chokladrutor.

Shoppingstråket går vidare söderut, förbi Stadsparken och Stadsbiblioteket och ut på Södergatan. Vid Mäster Palms plats ligger Söderpunkten - en trevlig galleria med ett flertal butiker. Lite längre fram på Södergatan ligger en intressant butik som heter Tasty House som säljer hundratals sorters nötter i alla former och färger. Är du däremot på jakt efter andra nyttiga godsaker ska du besöka den exotiska torghandeln vid Gustav Adolfs torg.

Utskriftsvänlig