Helsingör Shopping


Helsingör har ett stort urval butiker, men det är special- och delikatessaffärerna som tillsammans med de vackra gamla korsvirkeshusen och de smala gränderna gör det till en riktigt härlig upplevelse att handla här.

Kakor, ost och konst
Det är lätt att hitta runt i staden via de 3 gågatorna Stengade, Stjernegade och Bjergegade. Huvudströget Stengade lockar med modebutiker, vinhandlare, grönsaker, charkuterivaror och Danmarks äldsta conditori - Möllers Conditori. I Hans Rostgaards gård finns en aktiv konsthantverksverkstad samt en dockhusaffär för samlare och nostalgiker. I ena änden av Stengade ligger det stora Bycenter med 33 butiker.

Märkesvaror och torgdagar
Parallellgatorna Stjernegade och Bjergegade har spännande inrednings- och specialaffärer, fina modebutiker med märkesvaror och härliga kött- och charkuteriaffärer. Gatorna leder fram till Axeltorvs restauranger med uteservering på torget. Från april till november är det torgdagar här på onsdagar, fredagar och lördagar och i december har Axeltorv en stämningsfull, gammaldags julmarknad.
Helsingør shopping
Mon-Thu 10 am- 5:30 pm, Fri 10 am-6 pm, Sat 10 am-3 pm
www.helsingorcity.dk

Utskriftsvänlig