Helsingborg Trädgårdsstaden
Helsingborg anses av många vara Trädgårdarnas huvudstad. Överallt i city kan man njuta av väldesignade blomsterarrangemang. Vår kungliga trädgård Sofiero anses ha Europas finaste rhododendronsamling och Fredriksdal museer och trädgårdar har en unik landskapsbotanisk trädgård, den enda i sitt slag i norra Europa.Sofiero slott och slottspark
Det är en storslagen syn som möter dig när du besöker Sofieros slottspark under maj och juni. De mer än 10 000 rhododendronbuskarna står då i full blom och får vem som helst att häpna. Kung Gustav VI Adolf, som satte den första plantan i jorden 1907, hade utan tvekan varit nöjd över samlingen som idag är en av Europas absolut största och vackraste. Med utsikt över Öresund ovanför rhododendronravinen ligger slottet omgivet av sammetsmjuka gräsmattor, frodigt grönskande träd och prunkande rabatter. Helt fantastiskt! Sofiero står för många evenemang och utställningar, både i slottet och i trädgården, året om. I augusti är det dags för den årliga Trädgårdsfesten. En fest för alla sinnen!

Sofiero Castle and Castle Park
+46 (0)42-10 25 00
Sofierovägen 131, Helsingborg, Sweden
www.sofiero.seFredriksdal museer och trädgårdar
Välkommen till ett av Sveriges förnämsta friluftsmuseer. Med olika landskapstyper och marker, historiska byggnader och gårdar är Fredriksdal som ett Skåne i miniatyr. Förutom den fina herrgården från 1787 finner du gamla stadskvarter, en levande skånsk bondgård, en enastående botanisk trädgård med Skånes alla vildväxande arter och en underbar rosenträdgård. Här finns också Nordens största Grafiska museum och Fredriksdals friluftsteater. Besök gärna det trevliga kaféet.

Ramlösa Brunnspark
Man känner verkligen historiens vingslag när man vandrar genom parken. Nere i parkens ravin ligger den alkaliska källa som ger det berömda mineralvattnet Ramlösa. Att dricka brunn var populärt på 1700-1800-talet. Ovanför ravinen ligger de vackra träbyggnaderna där brunnsgästerna en gång i tiden bodde.

Möllebackens Våffelbruk
Ett riktigt smultronställe är Möllebackens Våffelbruk som ligger uppe på landborgen.
Här kan man njuta av vacker utsikt och nygräddade våfflor. Du når serveringen genom att
gå in på innergården med adress Södra Storgatan 31 eller genom skolgården som ligger på Bergaliden 11.

Fredriksdal museums and gardens
+46 (0)42-10 45 00
Gisela Trapps Väg 1, Helsingborg, Sweden
www.fredriksdal.se
Ramlösa Brunn Park
For more information, contact Helsingborg Tourist Information Office.
+46 (0)42-10 50 00

Möllebackens Våffelbruk
+46 (0)42-12 72 75
Bergaliden 11 (also entrance via Södra Storgatan 31), Helsingborg, Sweden
www.mollebacken.com