Välkommen!
Det är bara en båtresa på 20 minuter mellan städerna Helsingborg och Helsingör - mellan Sverige och Danmark. Så nära och ändå så olika. Många blodiga krig har utspelat sig här vid den smalaste delen av Öresund. Idag är krigen sedan länge glömda och som mäktiga historiska landmärken står Kronborg på den danska sidan och fästningstornet Kärnan på den svenska. Städerna är världens äldsta vänorter och sedan sex år tillbaka ger man ut en gemensam Besöksguide som är fylld med härliga upplevelser.
Njut av berömda slott, storslagna trädgårdar, kritvita sandstränder, spännande shopping, ett rikt kulturliv och mycket mera. Ja, här finns allt man kan önska sig inom räckhåll och du kan uppleva två länder på samma dag - helt unikt! Här råder en alldeles speciell stämning som inte kan beskrivas i ord - den måste upplevas! Mycket nöje!Våra ikoner
Vi har skapat två olika ikoner - en för Helsingborg, Sverige och en för Helsingör, Danmark. Våra två ikoner visar dig i vilken stad som sevärdheten eller upplevelsen ligger i.

Sevärdheten finns i Helsingborg, Sverige
Sevärdheten finns i Helsingör, Danmark

Vår besöksguide ges ut i en svensk/engelsk, svensk/tysk, dansk/engelsk och dansk/tysk version.