Helsingborg Sevärdheter
Kärnan
Kärnan har vaktat Helsingborg i snart 700 år. Den har blivit en symbol för staden. En spiraltrappa leder upp till toppen och härifrån får du en magnifik utsikt över staden och Danmark. Kärnan är 34 meter hög och murarna är 4,5 meter tjocka. Tornet är det enda som återstår av den gamla befästningsanläggningen som funnits här sedan medeltiden. Terrasstrapporna som förbinder Kärnan med Stortorget nedanför, invigdes 1903.

Rådhuset
Helsingborg har ett vackert och pampigt Rådhus från 1897. Det är inte bara den praktfulla exteriören som imponerar. Även trapphallen och de olika sessionssalarna är magnifika. Visning för grupper kan bokas genom Turistbyrån.Sancta Maria kyrka
Den vackra kyrkan började byggas i början av 1300-talet och den stod färdig drygt hundra år senare. Se det utsökta altarskåpet från 1400-talet och minnestavlan över den berömda kompositören Dietrich Buxtehude som var organist här på 1600-talet. Helsingborg har många andra vackra kyrkor, t ex Gustav Adolfskyrkan på söder och Raus kyrka strax öster om Råå.

Dunkers Kulturhus
Välkommen till södra Sveriges största kulturhus som har väckt uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Den vackra vita byggnaden, ritad av den danske arkitekten Kim Utzon, vänder sin skulpturala fasad mot Öresund och Danmark. Här visas temporära utställningar, stads- och kulturhistoria, musik och olika arrangemang av hög kvalitet. Vid ett besök ska man inte missa den fina museishoppen, bistron och restaurangen. Dunkers Kulturhus ligger i Norra Hamnen som har ett spännande läge med en exotisk känsla av sydliga breddgrader.
Kärnan
+46 (0)42-10 59 91
Slottshagsgatan, Helsingborg, Sweden
www.helsingborg.se

City Hall
+46 (0)42-10 50 76
Drottninggatan 2, Helsingborg, Sweden
www.helsingborg.se
Church of St. Mary
+46 (0)42-18 90 02
Mariatorget, Helsingborg, Sweden
www.svenskakyrkan.se

The Dunker Culture Centre
+46 (0)42-10 74 00
Kungsgatan 11, Helsingborg, Sweden www.dunkerskulturhus.se